Разговори с божества от планините (Част 3)

Minghui.org

От разговорите с даоистките божества почувствах, че те наистина обръщат голямо внимание на значителни инциденти, свързани с Фалун Дафа, като инцидента в Атланта, виелицата в Северна Каролина и възнасянето на самоусъвършенстващите се посред бял ден (като част от нашата форма на постигане на Съвършенство). Бих искал да поговоря за тези неща тук.

Тайни агенти при инцидента в Атланта

Група агенти на Китайската Комунистическа Партия (ККП) нахлу в дома на д-р Ли Юан, Фалун Дафа практикуващ, който живее в Атланта, по обяд на 8 февруари 2006 г. Те го пребиха жестоко, завързаха го, залепиха устата и очите му и му отнеха компютъра и други лични вещи. След като съседът на д-р Ли извика полиция, пострадалият беше откаран в болницата и получи 15 шева на лицето.

Учителят на Дафа публикува статията „Премахване на злото” след този инцидент:

”Предстои боговете и аз напълно да отнемем бъдещето на този вид човешка професия и да отнемем добрата съдба в животите на долните тайни агенти, създадени от злата Партия след 20 юли 1999 г. и животите им ще бъдат приключени набързо, като в процеса заплатят за греховете, които са извършили. И това се отнася особено за всички, които участваха във и планираха инцидента в Атланта: добрата съдба в техните животи ще бъде напълно отнета. От този момент нататък те ще платят за своята греховна карма [страданието, от която ще ги накара] да искат да са мъртви. Един след друг те бързо ще умрат и ще пропаднат в Ада. Същата съдба очаква всеки таен агент на ККП в Китай или в чужбина, ако той или тя не се покае и не се промени. Аз спасявам всички съзнателни същества, но въпреки това на онези, които не искат да имат бъдеще, не може да бъде позволено да унищожат възможността за спасение на съзнателните същества” („Премахване на злото”, „Есенции за усърден напредък, том 3”)

Статията на Учителя шокира общността на самоусъвършенстващите се на всички нива. Някои от Даоистите използваха своите свръхестествени способности, за да разследват инцидента и замесените в него. Те проследиха тези тайни агенти и установиха, че техните благословии наистина са премахнати и са заменени с кармично възмездие.

В допълнение към тайните агенти, други служители, които преследват практикуващите, също са понесли последствия, според тези Даоисти, които са видяли какво се е случило. Например заместник-директора на Бюрото за обществена сигурност на провинция Хъйлундзян се удави наскоро. В друго измерение това беше воден дух, който го бутна във водата и го удави.

Човешките същества не могат да видят духовете и призраците, но те съществуват в други измерения, където невъоръжените очи на хората не могат да ги видят. Когато преодолях интернет блокадата на ККП и гледах видео за наводнението през юли в град Джънджоу, провинция Хънан, видях, че хората, които паднаха в бързо течащата по улиците вода, бяха бутнати от водни духове. Някои водни духове дори дърпаха хора, като използваха дълги куки.

Самоусъвършенстващите се наистина могат да видят някои измерения отвъд човешкия свят. Малко след като започнах да практикувам Фалун Дафа като студент, видях нещо в други измерения. Пазарувах в магазина за хранителни стоки до сградата на общежитието си и видях по телевизията да се излъчва филм от Хонконг. Погледнах към телевизора и останах поразен: зад главата на един известен актьор се появи образа на призрак. Въпреки че бях уплашен, всички хора в магазина гледаха щастливо телевизора без да забележат нищо. Знаех, че това, което видях, беше проявлението в друго измерение.

Всъщност някои обикновени хора също могат да видят сцени в различни измерения. Преди няколко години една звезда от развлекателния бизнес в континентален Китай се самоуби. Два дни преди самоубийството, дъщерята на един практикуващ видя изображението на звездата на мобилния си телефон с кръв по лицето, изглеждаща като призрак. След като известната личност действително умря, дъщерята на практикуващия изведнъж осъзна, че е видяла образа на смъртта и. Дъщерята също е видяла изображението на Дева Мария да се появява пред очите и с кървави сълзи по лицето.

Чух и друга история. Един мъж страдал от депресия и често мислел за самоубийство, което съкрушило семейството му. Семейството отишло при гадателка и чуло обяснението: мъжът през младостта си отишъл на среща на сляпо и едно момиче се влюбило в него от пръв поглед. Мъжът обаче не я харесвал и момичето страдало от несподелената любов. По-късно тя починала от депресия. Двадесет години по-късно духът на мъртвото момиче намерил мъжа. Гадателката казала, че мъжът щял да бъде отново в безопасност, ако духът на момичето си тръгне. Една нощ кученцето на семейсвото внезапно излаяло, тичайки от спалнята към хола и към входната врата. Дъщерята на мъжа последвала кученцето и случайно видяла женска сянка, носеща се през пространството на хола, отиваща към входната врата. Тя изглеждала намръщена, докато неохотно се понесла през вратата навън. Кученцето излаяло точно на вратата. Дъщерята се обърнала и видяла, че очите и изражението на баща и станали отново нормални.

Тези истории ни казват, че духове и призраци съществуват. Има една китайска поговорка: „Благословиите и бедствията не идват без причина, тъй като пристигат, когато са поканени.” Това подчертава значението на традиционните ценности, които ценят морала. С течение на времето обаче тези традиционни ценности бяха заменени с атеизъм и теорията за еволюцията, която дори приравнява човешките същества с животните. Отдавайки се на безразсъдни желания, докато отхвърлят моралните ценности и етиката, човешките същества продължават да пропадат. Но божественото има определени стандарти за човечеството. Когато човек пропадне до нивото на Ада, той или тя най-вероятно ще се озове там.

Снежната буря в Северна Каролина

Като практикуващи всички ние знаем, че представленията на „Шен Юн” носят благословии и спасяват хора.

Учителят казва:

„Казвал съм, че при „Шен Юн“ членовете на публиката не са обикновени и те не идват просто случайно; те вече имат тази основа, били са избрани в обществото и са способни да получат тази предопределена възможност, така че да могат да влязат в тази зала. Тоест в човешкото общество в тази голяма заобикаляща среда те вече практикуват самоусъвършенстване. Спомням си, може би беше едно представление в град в Северна Каролина. Отидох там. Всички билети бяха разпродадени, но в деня на представлението имаше снежна буря. Снегът беше толкова тежък и плътен, че стана невъзможно да се шофира. В резултат само тридесет процента от закупилите билети дойдоха в залата. Само тридесет процента от тях дойдоха да видят представлението, но изживяванията, които тези хора споделиха, бяха много впечатляващи... Така че с това имам предвид да не подценявате днешното човешко общество, Дафа учениците не са единствените, които се усъвършенстват и човешките същества също всички са включени.” („Преподаване на Фа във Вашингтон през 2018 г.”)

Всъщност моето разбиране е, че снежната буря в Северна Каролина е трябвало да блокира спасяването на съзнателни същества. Тъй като Учителят отиде там, нещата, които се случиха зад кулисите, не бяха обикновени. Тъй като самоусъвършенстващите се наблюдават света едновременно от различни измерения, попитах тези Даоисти какво са видели при инцидента.

Единият от тях се беше самоусъвършенствал повече от 6700 години. Докато разговаряхме, видях лилавата му даоистка роба да блести обляна в светлина. „Много Даоисти от Америка отидоха там, както и някои Даоисти от Китай. И аз отидох там. Това беше наистина голямо препятствие.”- каза той. „Но Дафа е изключителен. И вашият Учител се справи с катастрофата. По това време някои същества в Небесата бяха повалени.”

Казах му, че знам, че той и другите Даоисти не са отишли там, за да гледат снега. „Знаехте, че предстои много силно противопоставяне и искахте да наблюдавате как Дафа се справя с него. В крайна сметка всичко беше разрешено.”- обясних аз. „Снежната буря беше повърхностното проявление, а факторите зад нея не бяха малки. В крайна сметка само 30 процента от публиката присъстваше. Вие също наблюдавахте божественото представление-шоу номер едно в света.”

Божеството отговори: „Да, наистина. В очите на самоусъвършенстващите се Даоисти, „Шен Юн” е най-свещеното, най-чистото шоу. Освен изпълнителите на сцената, участваха и много богове. Това беше наистина впечатляващо шоу и почувствахме, че бяхме пречистени.”

Казах, че видях и Даоисти от Китай, които бяха дошли отвъд океана, за да гледат представлението. „Някои от тях бяха много спокойни. Те първо пътуваха невидими на морски кораб, а след това прелетяха през американските равнини, наблюдавайки американските Даоисти. Някои от тях използваха свръхестествените си сили и бързо стигнаха до Америка”, отвърнах аз. „Както вече си забелязал, хората, които са гледали „Шен Юн”, са претърпели драматични промени.”

Божеството каза: „По време на представлението телата на хората в публиката се превърнаха от мръсни в ярки и здрави, както психически, така и физически. Това изглежда невероятно (и завидно) дори в очите на божествата. Точно затова имаше пречки. Бурята над град Северна Каролина, която бушуваше по време на представлението не беше обикновена.”

Отговорих: „Честно казано знам, че вие всъщност сте отишли там, за да наблюдавате битката между доброто и злото и нейния изход. В крайна сметка вие видяхте Учителя на Дафа там. Божества на различни нива могат да видят различни неща и вие видяхте нашия Учител да решава проблема. Един въпрос, който имам, е дали някои от вас, божествата, са мислили да помогнат?”

Божеството се усмихна и безпомощно каза: „Никой от нас не посмя да се намеси в това. Ако го бяхме направили, вероятно щяхме да бъдем разбити на пух и прах. Как бихме могли да посмеем?”

Казах му, че го разбирам. Споделих им думите на Учителя:

„Най-щастливите са онези, които не са предприели нищо по време на периода на Фа-коригирането – те само тихо наблюдават нещата. Тъй като искам да спася всички, ще направя така, че всички тези същества да се асимилират към новия космос и да преминат в него. Но старите сили видяха, че много същества са извършили многобройни грехове в историята; те мислеха, че тези същества не бива да бъдат спасени и не бива да бъдат запазени, и се почувстваха сигурни, че имат контрол над моето Фа-коригиране, така че направиха подредби за прочистването на тези същества по време на моето Фа-коригиране.” („Преподаване на Фа на Конференцията във Ванкувър, Канада, 2003 г.”)

Учителят обаче е казал и следното за такива случаи:

„Дори когато днес някой обикновен човек извика: „Фалун Дафа е добър“, Учителят ще го закриля – тъй като той е извикал тези думи, не мога да не го закрилям насред злото. А колко повече ви закрилям вас, самоусъвършенстващите се!” („Преподаване на Фа на Фа-конференцията в Голям Ню Йорк, 2003 г.”)

Аз продължих: „Учителят на Дафа защитава тези, които имат праведни мисли. Ако бяхте помогнали на Дафа практикуващите или бяхте пристъпили напред по време на инцидента в Северна Каролина и бяхте допринесли за Фа-коригирането, вашето вечно бъдеще щеше да бъде положено във Вселената. Може би щяхте да се натъкнете на беда, но независимо дали щяхте да бъдете разкъсани на парчета или превърнати в прах в процеса, в дългосрочен план щяхте да имате вечно и щастливо бъдеще. Този миг би променил бъдещето ви завинаги. Така че си заслужава.”

Божеството отговори: „Това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Ако видим много възпрепятстващи фактори, не смеем да предприемем действия и и няма да направим нищо. Знам, че когато вие, практикуващите, правите неща, се устремявате напред, без да поглеждате назад. Ако беше видял толкова силна съпротива, мисля, че и ти не би се осмелил да се намесиш.”

Казах: „Думите се изплъзнаха от устата ми без да ги обмисля. Ако някоя от мислите ми ви обиди, моля да ме извините.”

Знаех, че след случката в Северна Каролина някои самоусъвършенстващи се Даоисти бяха шокирани. Всъщност моето разбиране е, че лекциите на Учителя са разтърсили тях и техните системи в Небесата. Помислете за това: когато Учителят разкри „Който се самоусъвършенства, ще получи гонг” („Лекция осма”, „Джуан Фалун”), не беше ли това голям шок? Не предизвикаха ли вълнения следващите лекции на Учителя? Най-вероятно го направиха. Но от тях зависи да решат по кой път да поемат. Всъщност много Даоисти сега имат следното чувство: „Как стана така, че вече не усещаме напредък по този път? Изглежда, че сме стигнали до края му.” Моето разбиране е, че това, което се случва днес, им предоставя възможност да направят избор.

За възнасянето посред бял ден

Учителят е говорил за „левитация посред бял ден” („Лекция осма”, „Джуан Фалун”) в своите лекции.

По-конкретно, Учителят казва:

„Знаете ли какво означава „възнесение посред бял ден“? Би звучала небесна музика, Вселената би била озарена от светлина и Боговете биха се спускали в божествена карета, съпроводени от небесна почетна стража, за да вземат хората нагоре.” („Преподаване на Фа на Фа-конференцията в Ню Йорк, 2016 г.”)

Имам чувството, че някои Даоисти вече са постигнали Съвършенство, но никой не се е явил, за да ги отведе на Небето, така че те са в очакване. Чакали са много дълго. Моето разбиране е, че всичко във Вселената се върти около Фа-коригирането. Защо в последно време почти не са се случвали грандиозни чудеса като тези, записани в историята? Божествените същества в този разрушителен период от време са променили нещата, като са направили така, че хората да са изгубени в човешкия свят. Особено след като Дафа беше преподаден, те ограничаваха и потискаха чудесата до краен предел.

Разбирам, че старите сили упорито блокират тези чудеса. Те не позволяват на Дафа практикуващите да се „възнесат посред бял ден”, да не говорим за самоусъвършенстващите се Даоисти.

Настоящото частично унищожаване на вселената може да се разглежда като нещо обичайно, ако се погледне от много по-високо ниво. Всъщност Учителят не признава какво са направили старите сили и систематично аранжира Фа-коригирането. Изборът на Учителя е, че на всички съзнателни същества се дава възможност да изберат и да заемат своята позиция по време на това Фа-коригиране.

Моето разбиране е, че Фа на Учителя се преподава на всички същества в космоса, за да бъдат спасени. Затова им се дава възможността да изберат. Този вид възможност обаче е достъпна само за ограничен период от време.

Следва продължение


Линк към (Част 1)
Линк към (Част 2)


Линк към оригиналната статия: https://en.minghui.org

Можете да разпечатвате и разпространявате всички статии публикувани на „Clearharmony” и тяхното съдържание, но ви молим да цитирате източника.